Άγιος Γόρδης

Posted in : Μέρη να επισκεφθείτε on by : admin

agiosgordios

Παραλία Άγιος Γόρδης

Μια παραδεισένια παραλία μήκους περίπου 1500 μέτρων στα δυτικά της Κέρκυρας και σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού. Θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες του νησιού με γαλαζοπράσινα νερά που περιβάλλονται από ένα καταπράσινο τοπίο γεμάτο ελιές  και αμπέλια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της παραλίας το Ορθολίθι, ένας βράχος που ορθώνεται στην αριστερή πλευρά της παραλίας. 
Άλλα κοντινά μέρη για να δείτε είναι ο βράχος του αερόστατου όπου και αποτελούσε παρατηρητήριο για τυχόν επιδρομές πειρατών.
 
Η παραλία είναι στρωμένη με χρυσαφένια άμμο και το βάθος της τέτοιο ώστε να επιτρέπει το κολύμπι σε οικογένειες με μικρά παιδιά. 
Η γεωγραφία της παραλίας αποτρέπει τους δυνατούς ανέμους οπότε όλοι θα βρούν μια απάνεμη μεριά να βολευτούν.
Οι πιο τολμηροί μπορούν να βαδίσουν προς τις μαύρες πλάκες όπου είναι και μέρος για πιο μοναχικούς παραθεριστές όμως εξίσου όμορφο. 
Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλος αριθμός διαθέσιμων δωματίων για διανυκτέρευση ξενοδοχειακών και μη. 
Για τους λάτρεις της νυκτερινής διασκέδασης υπάρχει πάντα αρκετή ποικιλία νυκτερινών μπαρ.
Για τους λάτρεις των γεύσεων καθαρά τουριστικά εστιατόρια βρίσκονται στην περιοχή.
Για το απογευματινό σας καφεδάκι θα βρείτε σίγουρα και κάποιο καφέ να “αράξετε” κάτω από τους ήχους της μουσικής της εποχής.
 
Δεν παύει να είναι μια πολυπληθής παραλία ειδικά κατά την περίοδο της αιχμής (Ιούλιο – Αύγουστο) όπου πλήθη δυτικοευρωπαίων αλλά και ανατολικοευρωπαίων τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται το θέρετρο. Οπότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως το … πάρκινγκ είναι δυσεύρετο.
Θα σας αποζημιώσει όμως το πλήθος των καταστημάτων για αγορά σουβενίρ αλλά και οι δυνατότητες ενοικίασης εξοπλισμού για εξερεύνηση και θαλάσσια άθληση (water sports, μηχανοκίνητα κλπ). Φυσικά μπορείτε να κάνετε και αλεξίπτωτο πλαγιάς εάν είσαστε fun του αθλήματος.
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.