Απόβραδο: Κορυφαία τοπική κουζίνα και όχι μόνο.

Η Κέρκυρα είναι ένα ελληνικό νησί γνωστό για τις εκπληκτικές παραλίες, τις γραφικές πόλεις και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Ίσως όμως μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του νησιού είναι το φαγητό του και ειδικά στο Απόβραδο η τοπική κουζίνα απογειώνεται.

Η κουζίνα της Κέρκυρας είναι ένας γευστικός συνδυασμός ελληνικών και ιταλικών επιρροών, με ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα θαλασσινά και τα ντόπια υλικά. Εδώ, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα κορυφαία τοπικά πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε όταν τρώτε στην Κέρκυρα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του νησιού είναι το σοφρίτο. Αυτό το παραδοσιακό πιάτο φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας ή κοτόπουλο μαγειρεμένο σε σάλτσα λευκού κρασιού με σκόρδο, μαϊντανό και μια πινελιά ξύδι. Το κρέας είναι τρυφερό και γευστικό και η σάλτσα είναι πλούσια και αλμυρή. Συνήθως σερβίρεται με μια πλευρά ζυμαρικών ή πουρέ πατάτας.

Ένα άλλο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το μπουρδέτο. Αυτό είναι ένα χορταστικό ψάρι στιφάδο που παρασκευάζεται με μια ποικιλία διαφορετικών ψαριών, όπως λυθρίνι, μοναχόψαρο και καλαμάρι. Το ψάρι σιγοβράζεται σε σάλτσα ντομάτας με σκόρδο, κρεμμύδια και πιπεριές. Σερβίρεται συνήθως με μια πλευρά από ψωμί κρούστας για να απορροφηθεί η γευστική σάλτσα.

Αν είστε λάτρης των θαλασσινών, σίγουρα θα θέλετε να δοκιμάσετε το ψητό χταπόδι. Αυτό το πιάτο είναι βασικό στοιχείο στις ταβέρνες του νησιού και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Το χταπόδι είναι τρυφερό και γευστικό, με καπνιστό κάρβουνο από τη σχάρα. Σερβίρεται συχνά με μια πλευρά από φέτες λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

Για μια πιο ελαφριά επιλογή, δοκιμάστε την παραδοσιακή ελληνική σαλάτα. Γνωστή ως «χωριάτικη» σαλάτα, φτιάχνεται με φρέσκια ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και φέτα. Συνήθως ντύνεται με ελαιόλαδο και ξύδι από κόκκινο κρασί και είναι ένας τέλειος τρόπος για να ανανεώσετε τον ουρανίσκο σας μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Αν ψάχνετε για κάτι γλυκό, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, τον μπακλαβά. Αυτή η ζύμη με νιφάδες φτιάχνεται με στρώσεις ζύμης φύλλου και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, γλυκαμένους με μέλι και κανέλα. Είναι ένας νόστιμος τρόπος για να τελειώσετε ένα γεύμα και είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλο το νησί.

Η Κέρκυρα είναι επίσης γνωστή για την οινοπαραγωγή της. Το τοπικά της κρασιά είναι γεμάτα άρωμα και τέλεια γεύση. Ταιριάζει τέλεια με τα τοπικά πιάτα. Στο Απόβραδο έχουμε μια μεγάλη ποικιλία κρασιών για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Η μεγάλη κάβα μας θα σας καταπλήξει, και σίγουρα θα βρείτε κάτι το οποίο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας.

Όσον αφορά το πού να φάτε στην Κέρκυρα, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Το νησί διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες και εστιατόρια, πολλά από τα οποία προσφέρουν υπαίθρια καθίσματα με θέα στη θάλασσα. Μερικά από τα καλύτερα μέρη για φαγητό βρίσκονται στην ιστορική Παλιά Πόλη, όπου μπορείτε να δειπνήσετε στο ύπαιθρο απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα και τους ήχους της πόλης. Εμείς φυσικά προτείνουμε το Απόβραδο για να περάσετε ένα τέλειο και γευστικό βράδυ.

Συμπερασματικά, η Κέρκυρα είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού, που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από νόστιμα τοπικά πιάτα για να δοκιμάσετε. Από σοφρίτο μέχρι μπουρδέτο και από ψητό χταπόδι μέχρι μπακλαβά, υπάρχει κάτι για όλους. Και με το όμορφο σκηνικό και τους φιλόξενους ντόπιους, το να φάτε στην Κέρκυρα είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Μην ξεχάσετε να συνδυάσετε το γεύμα σας με ένα ποτήρι τοπικό κρασί και να απολαύσετε στο έπακρο τις γαστρονομικές απολαύσεις του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Table of Contents

On Key

Related Posts

Δελτίο Τύπου – Press Release

14-6-2022 Μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση έφθασε στο τέλος της. Η θρυλική Ferrari 488 Pista μας επισκέφθηκε και οι ιδιοκτήτες της απόλαυσαν τις νοστιμιές μας όσο

Η Ferrari 488 Pista, στο Apovrado

Την Τρίτη 14-6-2022 μεταξύ 18.00 και 20.00, στο Απόβραδο θα φιλοξενούμε τη θρυλική Ferrari 488 Pista. To super car πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2018 στην